RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Danske rederier gir millioner til Somalia

København (NTB-Ritzau): Danmarks Rederiforening gir opptil to millioner kroner til utviklingsarbeid i Somalia. Formålet er å bekjempe piratvirksomheten i det borgerkrigsherjede og lutfattige landet.

Pengene går til et Redd Barna-prosjekt i Somaliland, den selvstyrte, nordlige regionen hvor mye av piratvirksomheten foregår. Prosjektet dreier seg om å hjelpe unge somaliere til å få utdanning og komme i gang med næringsvirksomhet, skriver avisa Politiken.

Ifølge Rederiforeningen har det vært stor oppslutning om bistandsarbeidet blant danske rederier. Både A.P. Møller-Mærsk og J. Lauritzen har bidratt med midler til prosjektet, i tillegg til foreningen selv.

De somaliske piratene som opererer utenfor Afrikas Horn, skaper alvorlige problemer for skipsfarten i området. En rekke land har marinefartøyer utenfor Somalia for å hindre at handelsskip blir kapret.

Regjeringen i Somalia har svært begrenset myndighet og knapt noen innflytelse i Somaliland, som i praksis fungerer som en uavhengig stat. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere