RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Danske selger tre tankskip

Danske A.P. Møller-Mærsks datterselskap, Maersk Tankers, har solgt tre tankskip for nesten 1,2 milliarder.

Det er danske Børsen som skriver at råoljetankeren Emilie Marsk og de to handysize produkttankerne Maersk Richmond og Maersk Regent nå har byttet eier.

NA24 - din næringslivsavis

Administrerende direktør i Maersk Tankers, Søren Skou, bekrefter at selskapet har solgt tankskipene, ettersom selskapet mener de har fått en god pris for dem. Selskapet skal også ta skipene tilbake på et femårs charter.

1,2 milliarder
Ifølge skipsmegleren Fearnleys er de to produkttankerne solgt for 40 millioner dollar hver, mens råoljetankeren har gått for 114,5 millioner dollar. Til sammen utgjør handelen om lag 194,5 millioner dollar, eller nesten 1,2 milliarder norske kroner.

Det fremkommer ikke hvem som er kjøper av selskapene.

Kjøpte av Petrojack
For ikke så lenge siden kom det frem at det var danske A.P. Møller-Maersk som sto bak oppkjøpet av to Petrojacks jack-up rigger. Det var de oppjekkbare riggene Petrojack I og III ,som er under bygging ved Jurong Shipyard i Singapore, som ble kjøpt opp for 2,6 milliarder kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere