Gå til sidens hovedinnhold

Danske sjefer snur ryggen til euroen

København (NTB-Ritzau-DPA): Danske næringslivsledere snur ryggen til euroen. For første gang sier et flertall av toppene i næringslivet i Danmark nei til innføring av EUs felles valuta.

En meningsmåling som informasjonsselskapet Greens har foretatt blant 760 ledere, viser at 55 prosent av dem i dag ville stemt nei til å bytte ut den danske kronen med euroen, skrev avisen Børsen tirsdag. Sjefene er dermed nesten på linje med flertallet av velgerne.

- Før var jeg svært positiv til euroen, og syntes det var ergerlig at vi ikke kom med i eurosamarbeidet. Men med dagens utvikling syns jeg slett ikke det haster med å innføre euro, sier direktør Allan Jørgensen i entreprenørselskapet Kemp & Lauritzen til Børsen.

Den franske avisen Le Monde mener på sin side at Danmark under ledelse av sin unge statsminister Helle Thorning-Schmidt kan fungere som brubygger mellom eurosonen og EUs øvrige medlemsland. Det kan bli til stor nytte, skrev avisen tirsdag.

Danske velgere sa i år 2000 i en folkeavstemning nei til å innføre euro. Likevel viser danskene solidaritet med eurolandene, også fordi Danmark har svært nær tilknytning til disse landenes økonomi, skriver Le Monde. (©NTB)

Reklame

Black Week: Her får du oversikt over alle salgene