RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Danske soldater beskutt i Irak

Sist oppdatert:
En patrulje fra den danske kontingenten i Irak ble søndag ettermiddag beskutt av sinte irakere, opplyser den danske hæren.
(Illustrasjonsbilde)

Sammenstøtet fant sted da patruljen forsøkte å yte førstehjelp til 10-15 barn som var påkjørt av en lastebil ti kilometer sør for Al Qurnah i det danske ansvarsområdet i det sørlige Irak.

Patruljen avfyrte varselskudd, trakk seg ut av området og kjørte noen av de skadde barna til det nærmeste sykehuset.

Tidligere søndag ble danske soldater møtt av steinkastende ungdommer i byen Al Hartha, og det ble også funnet en bombe i veikanten innenfor det danske området. Det er ikke mulig å si om bomben kan ha vært rettet mot dansker eller om den hadde noe med reaksjonene mot Muhammed-tegningene i Jyllands-Posten å gjøre.

Inntil søndag så det ut til at den danske bataljonen hadde greid å roe ned befolkningen med løpesedler, TV-innslag og møter, sier hæren i en pressemelding. Men angrepene søndag tyder på at noen irakere likevel har latt seg rive med av vreden som har bredt seg i Midtøsten mot tegningen.

Danmark har en styrke på 530 soldater i tilknytning til den britiske kontingenten i Basra-området i det sørlige Irak.
(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere