RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Danske soldater vil returnere medaljene

Sist oppdatert:
- En stor hån mot mennesker som lider etter å ha tjent Danmark, sier krigsveteranene om utspillet fra forsvarsministeren.

København (NTB): Danske krigsveteraner raser mot forsvarsminister Gitte Lillelund Bech. Flere vil returnere medaljene de har mottatt for tjeneste i utlandet.

Bakgrunnen for soldatenes raseri er at forsvarsministeren i helgen sa at danske krigsveteraner med psykiske problemer selv må ta kontakt med helsevesenet dersom de trenger hjelp.

- Vi er rystet over å ha en forsvarsminister som kan få seg til å si noe slikt, sier lederen for organisasjonen Krigsveteraner og pårørende, Lars Christensen til Jyllands-Posten.

- Det er en stor hån mot mennesker som i dag lider etter å ha tjent Danmark. Vi oppfordrer alle veteraner til å sende medaljene til oss, slik at vi kan returnere dem til ministeren, sier Christensen.

- Når Gitte Lillelund Bech sender folk i krig, er det også hennes ansvar å behandle dem skikkelig når de kommer hjem. Da oppfordrer man ikke bare folk til å ringe, sier han.

Det danske forsvaret anslår selv at mellom 2.000 og 3.000 veteraner fra utenlandstjeneste sliter med alvorlige psykiske problemer. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere