RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Danske spesialstyrker stormet kapret skip

Foto: HENNING BAGGER (AFP)
Sist oppdatert:
Spesialstyrker fra det danske krigsskipet Absalon har befridd 25 besetningsmedlemmer på et kapret skip utenfor Somalia.

De danske soldatene reagerte på nødsignaler fra skipet Ariella.

- Et av våre kampfly fløy over skipet og rekognoserte området. Deretter kontaktet vi det danske skipet, som var i området, og de sendte sine spesialstyrker, sier John Harbour, talsmann for EUs flåtestyrke, til Ekstra Bladet.

De danske soldatene kjørte opp til det kaprede skipet i gummibåter og tok seg om bord. De fikk frigitt 25 besetningsmedlemmer som hadde låst seg inne i et rom på skipet.

- Da man hos Nato var helt sikker på at besetningen var i sikkerhet og ikke ville bli fanget i kryssild, besluttet man å la spesialsoldatene borde skipet, melder Nato i en pressemelding.

Det er uvisst om piratene om bord i Ariella hadde forlat skipet eller om de var om bord da de danske styrkene tok seg om bord.

Ifølge AP er dette første gangen et krigsskip kommer et kommersielt skip til unnsetning under et piratangrep langs kysten av Somalia.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere