Danske tollere med narkokritikk mot regjeringen

København (NTB-Ritzau): Danske politikere har selv valgt å gjøre Danmark til et transittland for narkotika på vei til Norge og Sverige, mener tollernes fagforbund.

Leder for Dansk Told og Skatteforbund, Jørn Rise, mener at Danmark har gjort så store kutt og endringer i tollvesenet at det er blitt langt lettere for smuglere å få stoffet inn i landet.

På grunn av den opphetede diskusjonen om grensekontroll, som i sin tid ble satt i gang av Dansk Folkeparti, tok den røde regjeringen en helt gal beslutning og beordret tollerne vekk fra grensene, mener forbundet.

- Det var en altfor kategorisk beslutning av statsminister Helle Thorning-Schmidt å si at vi skulle vekk fra grensen. Nå står vi på rasteplasser, men det er langt lettere å ta narkosmuglere hvis vi står ved grensen og gjør stikkprøver, sier Jørn Rise.

- Det er en politisk beslutning som gjør at Danmark i dag er et transittland for narkotika. Vi vil åpenbart heller ta narkotikaen i små poser på gatene enn i store partier ved grensen, sier Rise til nyhetsbyrået Ritzau. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.