RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Danske UCI-ritt samles

(AFP/Scanpix)
Sist oppdatert:
Datoen for GP Himmerland rundt ble endret.

UCI-rittet GP Himmerland rundt ble arrangert for første gang i 2011. Rittet var sammen med Post Danmark rundt og GP Herning, det eneste innslaget på europatouren på dansk jord.

I år ble 1.1-rittet i Herning kjørt den 23. april, mens GP Himmerland gikk den 24.

Foran 2012-sesongen foreslå UCI å legge sistnevnte ritt søndag 22. april, men det ønsket både DCU (det danske sykkelforbundet) og arrangøren i Herning å endre på, skriver feltet.dk.

Nå har de danske arrangørene fått det som de vil. Den 28.-29. april blir det nok en sykkelfest på dansk jord. Håpet er selvsagt at plasseringen av rittene skal gi enda bedre startfelt.

GP Himmerland endrer også litt på konseptet foran neste sesong. Det starter i Farsø, svipper innom Aalestruo og avsluttes i Aars by. Nytt av året er det at rytterne skal kjøre flere runder i hver by, før avgjørelsen til slutt skal falle på brostein i Aars sentrum.

- Vi prøver å gjøre rittet så publikumsvennlig som mulig. Derfor prøver vi ut den nye ideen med flere runder i de forskjellige byene, sier sportslig ansvarlig David Dahl Madsen i GP Himmerland rundt til det danske nettstedet.

De norske lagene Team Sparebanken Vest, U23-landslaget, Team Ringeriks-Kraft og IF Frøy deltok i årets ritt. Sven Erik Bystrøm (Stavanger CK) tok en sterk femteplass.

Danske UCI-ritt i 2012:
28. april: GP Herning
29. april: GP Himmerland rundt
22-26. august: Post Danmark rundt

** Giro d'Italia er også innom dansk jord i 2012. De gjelder de tre første etappene som arrangeres 5.-7. mai.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere