RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Danskebåt med smoking-påbud

Sist oppdatert:
På den nye danskebåten må du bytte ut skinnvesten.

Cruisebåten Jewel of the Seas legger fra land i Oslo. På dekk står 1758 norske passasjerer med redningsvest rundt halsen. De er blant de første som er med på den nye cruiseturen fra selskapet Royal Caribbean International.

Det er første gang det delvis norskeide selskapet har et cruise spesielt tilpasset nordmenn. Etter at rundt 50 prosent flere nordmenn reiste på cruise med selskapet i fjor bestemt de seg for å arrangere fire turer i år. Ikke i eksotiske Karibia eller Middelhavet – men over Skagerak til København.

Danskebåt eller luksuscruise?
Hvordan kan så en båt som går Oslo - Danmark bli noe annet enn en danskebåt? Royal Caribbean International gjør alt i deres makt for å understreke forskjellen. Et tolv siders reisedokument er utsendt flere måneder i forveien. Her får du råd blant annet om å ta med deg smoking, med mindre du ikke vil leie en om bord.

Sikkerhetstiltakene på Jewel of the Seas overgår også det man kjenner fra Color Line. Blant annet må altså alle stå en halvtime på dekk i stram givakt, mens vi får beskjed om ikke å røyke på senga, kaste søppel i havet og vaske hendene før man spiser.

Men den største forskjellen på denne turen og tidligere opplevelser med danskebåten er selve båten. Jewel of the Seas er 293 meter lang, nesten 70 meter lengre enn Color Fantasy, og har fasiliteter man finner om bord i ekte cruiseskip.

Om bord finnes blant annet utendørs basketballbane, golfsimulator, helsestudio og klatrevegg på dekk. Her er også spa, teater, handelssentrum og en høyteknologisk biljardbord med gyrostabilisator, som gjør at bordet alltid holder seg i vater, selv i høye bølger. Alt for at du skal ha nok å gjøre til at du nesten ikke har lyst til å gå i land når du kommer fram.

Fordi du fortjener det
For en førstegangsreisende får man inntrykk av at mye av konseptet med cruise er å skape en følelse av eksklusivitet. Jo flere cruiseferier du har vært på, desto høyere status får du. Etter din tiende tur kan du smykke deg med tittelen diamond-member.

Har du råd kan du investere i dyrere lugar, blant annet Royal Suite som absolutt det mest luksuriøse, med piano i salongen, boblebad på badet og walk-in closet på soverommet. Ellers er altså det meste om bord gratis, eller rettere sagt betalt for på forhånd.

Alt for å gi en eksklusiv følelse av at dette handler om noe mer enn å betale noen kroner mindre for spriten i tax-free-butikken.

Se video fra Cruisebåten på Nettavisens båtsider neste uke.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere