RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Danskene bygger gassledning til Nederland

Sist oppdatert:
I regi av det danske konglomeratet A.P. Møller-Mærsk skal det bygges en rørledning for naturgass fra Tyra-feltet på dansk sokkel til Nederland
Ifølge en pressemelding fra Mærsk er det selskapet, sammen med et konsortium bestående av Shell, Texaco og statsoljeselskapet DONG, som står bak byggeplanene.

Rørledningen vil bli omkring 100 kilometer lang, og skal knyttes til det nederlandske gassrørledningssystemet NOGAT i den nederlandske delen av Nordsjøen, og videre inn i det nasjonale nederlandske nettverket.

- Rørledning vil gi selskapene aksess til nye markeder og sette dem i stand til å eksportere naturgass fra danske farvann, skriver Mærsk.

Rørledning på 26 tommer i diameter er ventet å koste omkring 1 milliard danske kroner å bygge, og Mærsk vil bli operatør av ledningen. Kapasiteten vil bli fordelt i henhold til eierandel. Rørledning er planlagt å komme i drift høsten 2004.

Mærsk Olie og Gas AS vil som operatør få oppdraget med å bygge rørledning.

Mærsk har en eierandel på 19,5 prosent, mens DONG sitter med 50 prosent, Texaco Danmark 7,5 prosent og Shell med 23 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere