RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Danskene får fastnummer til mobil

Fra neste år skal danske telefonkunder kunne ta med seg nummeret på fasttelefon til mobil og omvendt. Men teleselskapene gjør alt de kan for å utsette nummerflyttingen.

Danske telemyndigheter har bestemt at det fra neste år skal være fri flyt av nummer mellom fast- og mobiltelefon. Det betyr at kundene skal kunne si opp sin faste telefon og få bruke det samme nummeret på en mobiltelefon.

Kjepper i hjulene
Ordningen møter massiv motstand fra teleoperatørene, som gjør alt de kan for å hindre at nummerportabiliteten blir gjennomført. Motstanden fra operatørene er langt kraftigere enn hva den var da nummerflytting ble mulig mellom mobiloperatører.

Ifølge Computerworld Danmark forsøker operatørene nå å få politikerne til å utsette ordningen, slik de gjorde i 2002.

Argumentasjonen i fjor var at det ikke fantes internasjonale standarder for å innføre såkalt kryssportabilitet. Et annet argument som ble hyppig trukket frem var de store prisforskjellene mellom mobil og fasttelefoni.

USA har vedtatt
- Bransjeforeningen Teleindustrien skal alevere en rapport til IT- og Telestyrelsen i januar. Her vil TDC og andre teleselskaper komme med vår vurdering av situasjonen. Slik det ser ut nå tror jeg ikke konklusjonen blir særlig annerledes enn tidligere, sier visekonsernsjef Jens Hauge i TDC.

Den amerikanske kongressen vedtok tidligere denne måneden at teleselskapene skal tilby fri flyt av telefonnummer senest i april 2004. Norske telemyndigheter har ikke vurdert saken inngående.

All erfaring fra innføringen av nummerportabilitet på mobiltelefoni tyder på at de norske teleoperatørene også vil stikke kjepper i hjulene for et slikt forslag. Spesielt Telenor Mobil viste seg som lite villige til å innføre portabilitet i Norge.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere