RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Danskene mener krigen i Afghanistan er for dyr

København (NTB): Dansker flest mener at det brukes altfor mange skattekroner på landets krigsdeltakelse i Afghanistan.

Nesten tre av fire spurte i en meningsmåling Gallup har utført for avisen Berlingske Tidende krever enten at det danske forsvaret kutter i dagens pengebruk i Afghanistan, eller at regjeringen vedtar et tak for hvor mye som skal brukes på krigen.

Hver fjerde danske mener at dagens pengebruk er grei og er motstandere av å spare på innsatsen i Afghanistan.

Bare 3 prosent av de spurte sier at de er villige til å godta kutt i velferdsordningene for i stedet å bruke pengene på danske soldater i Afghanistan.

- I sparetider som disse er det egentlig ikke så rart at folk heller vil bruke pengene på det nære her hjemme, enn på noe abstrakt langt unna Danmark, sier han.

Danmark har for tiden 750 soldater i den NATO-ledede ISAF-styrken i Afghanistan og bruker i år drøyt 2,4 milliarder kroner på krigsdeltakelsen. Det er drøyt 1,4 milliard kroner mer enn opprinnelig budsjettert.

- Pengene til Afghanistan kommer jo fra forsvarets langsiktige og faste økonomiske ramme, som er vedtatt med bred støtte i Folketinget. Forsvarets budsjett ligger fast og er uavhengig av kommunenes økonomiske rammer, mener hun.

Utenriksminister Lene Espersen mener at soldatene i Afghanistan er med på å trygge Danmarks sikkerhet.

- I Afghanistan kjemper vi mot terrortrusselen som også er rettet mot oss. Og vi bidrar til stabilitet og utvikling i et av verdens fattigste land, sier hun. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere