RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dansknorsk bilskipsunion

Sist oppdatert:
Norske Höegh Autoliners og danske A.P. Møller - Mærsk slår nå sammen sine bilskipsflåter.
Det store norske bilskipsrederiet Höegh Autoliners går nå i samarbeid med det danske gigantkonsernet A.P. Møllers datterselskap Maersk Shipping Singapore som kontrollerer konsernets bilskipsvirksomhet.

De to rederiene vil til sammen kontrollere en flåte på 67 skip for frakt av biler og annen rullende last. Den kombinerte flåten vil bli markedets ført og drevet av Höegh Autoliners i Oslo, mens rederiene hver for seg beholder ansvaret for teknisk drift og bemanning.

Det nye samarbeidet skjer med virkning fra 1. februar i år, og betyr ytterligere en konsolidering av bilskipsmarkedet. For noen år siden slo norske Wilh. Wilhelmsen og svenske Wallenius seg sammen og er i dag verdensledende i dette markedet.

Höegh Autoliners som eies i dag av fetterne Leif O. Høegh og Morten Høegh gjennom familieselskapet Leif Höegh & Co. Der eier de også blant annet LNG-rederiet Höegh LNG.

Flåten til Maersk Shipping vil bli inkorporert i samarbeidet etter hvert som de kommer av sine respektive certepartier. A.P. Møllers virksomhet i dette markedet har i all hovedsak bestått i utleie av skipene til andre bilskipsrederier.

Omkring 62 millioner bilenheter ble fraktet på verdens basis i 2006 og rederiene forventer en årlig vekst på 3 til 4 prosent frem til 2015.

I tillegg til den eksisterende flåten har begge grupperingene en rekke nybygg i ordre, blant annet venter Höegh levering av 15 nye skip frem til 2011 i forbindelse med sitt flåtefornyelsesprogram.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere