RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dårlig drenering

Eli Janne Gulstad stolte på at håndverkeren visste hva han gjorde da han bare ville drenere rundt tre sider av huset hennes. Nå har kjelleren stått full av vann i ett år.

- Jeg er veldig skuffet over at Elnan Service ikke har gjort noe for å ordne opp i dette tidligere. Da kunne mange problemer og kostbare følgeskader vært unngått, sier Eli Gulstad.

Det er tre år siden Eli betalte Elnan Service 28.000 kroner for å drenere rundt huset hennes i Steinkjer i Nord-Trøndelag. Men da Rune Elnan bare drenerte rundt tre av sidene på huset, begynte Eli å stusse.

- Jeg spurte om han ikke skulle drenere på alle fire sidene, men han sa det ikke var nødvendig, forteller Eli.

Våt kjeller i ett år
For ett år siden begynte vannet å strømme inn i kjelleren. Forsikringsselskapet konkluderte med at skadene skyldtes sviktende drenering, og ikke ble dekket av forsikringen. Eli kontaktet Elnan Service, som lovte å ta fatt i saken så snart våren kom.

Men så hevdet bedriften plutselig at de ikke hadde noe ansvar, og at det ikke var noe i veien med dreneringen. Fagfolk som har sett nærmere på jobben er langt fra enige.

- Dreneringen ligger en meter for høyt i tillegg til at den mangler på ene veggen. Slik den ligger nå har den ingen verdi. Bortkastede penger, konkluderer byggmester Kjetil Troset som har fulgt saken det siste året.

Forbrukerrådet mener Elnan Service ikke kan løpe fra ansvaret i denne saken.

- Er dreneringen mangelfull, blir entreprenøren ansvarlig for å legge den skikkelig eller dekke det dette vil koste. Han blir også ansvarlig for eventuelle følgeskader som skyldes mangelfull drenering, fastslår jurist Jon Andreas Lange hos Forbrukerombudet.

Svarte ikke
I sommer kontaktet Eli advokat, som har skrevet flere brev til Elnan Service. Først i november kom det skriftlig tilbakemelding fra Elnans advokat. Elnan fastholder at dreneringen er fullgod og ikke har noe med vannskadene å gjøre.

Vannlekkasje
Rune Elnan møtte «TV 2 hjelper deg» og Eli utenfor huset hennes i Steinkjer. Han fastholdt at det ikke var noe i veien med dreneringen. Dreneringen lå kun for grunt akkurat på det stedet de andre entreprenørene hadde gravd. Ifølge Elnan måtte det være en vannlekkasje som var skyld i skadene.

Elnan ville likevel ordne opp i følgeskadene, og lovte å ta tak i saken umiddelbart. Han mente han lenge hadde forsøkt å ta tak i saken, og at hans advokat måtte ha misforstått da han i november skrev at Elnan ikke ville ta ansvar.

Etter intervjuet har Elnan omsider kommet tilbake for å grave i hagen. Da fant han en vannlekkasje, og dermed vil nå også forsikringsselskapet ta ansvar for følgeskadene.

- Jeg er bare glad for at saken ser ut til å løse seg. Nå håper jeg at både kjeller og drenering snart fungerer som de skal, sier en glad Eli Janne Gulstad.

LES FLERE FORBRUKERSAKER PÅ WWW.TV2HJELPERDEG.NO.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere