*Nettavisen* Nyheter.

Dårlig fangst i lakseelvene

Oslo (NTB): Halvveis gjennom laksesesongen foreligger nå status som viser langt dårligere fiske enn i et normalår. Interesseorganisasjonen Norske Lakseelver mener utviklingen er alvorlig.

Elvelag over hele landet holder nå på med sin midtsesongevaluering. En oversikt fra Norske Lakseelver, som representerer om lag 7.000 fiskerettshavere, viser at situasjonen er verst i lakseelvene i Nord-Troms, på Nordmøre og rundt Trondheimsfjorden. I elvene Gaula, Orkla og Stjørdalselva meldes det om fiske som er 30-60 prosent dårligere enn i et normalår.

- Når fisket ligger på 60 prosent av fjoråret, da er vi på felgen. Det er veldig alvorlig, sier generalsekretær Torfinn Evensen i Norske Lakseelver til Nationen.

Evensen advarer mot å spise opp det han kaller settepotetene. Overfor Dagbladet søndag uttalte han at situasjonen er så prekær at det bør innføres strengere regler for elvefisket og sjølaksefisket i år.

Evensen mener det dårlige fisket delvis kan skyldes mislykket våravlusing i oppdrettsanleggene, noe som gjør at fisk fra elvene får luselarver på seg når de svømmer ut i havet og at de derfor dør.

Kommunikasjonsdirektør Are Kvistad i Fiskeri- og havbruksnæringens landsforening er uenig i denne konklusjonen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag