RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dårlig nytt for Biotec Pharmacon

Bioteknologiselskapet har mottatt data som viser at SBG ikke gir bedre resultater enn placebo.

Biotec Pharmacon har mottatt data som viser at SBG ikke viste bedre resultater enn placebo i fase III studien for oral mukositt. Nye testmetoder for biologisk aktivitet indikerer at SBG brukt i diabetessår studiene kan ha blitt inaktivert som et resultat av interaksjon med polyetylen i produktbeholderne. Selskapet planlegger nå å gjennomføre akselererte stabilitetsstudier med SBG i alternative produktbeholdere.

- Vi er ikke veldig overrasket over resultatene fra oral mukositt studien, gitt utfallet av studiene for diabetessår i november i fjor. Akkurat som i diabetessår studiene var det ingen statistisk signifikant forskjell mellom de to behandlingsgruppene, selv om man kunne se en marginal effekt av SBG i forhold til placebo på det primære endepunktet," sier administrerende direktør Lars Viksmoen.

Biotec Pharmacon har siden slutten av november arbeidet for å identifisere den grunnleggende årsaken til at SBG feilet i fase III i programmet for diabetessår.

- Vi står helt klart overfor en systematisk feil, sier Viksmoen. - Det er ingenting galt med vår produksjonsprosess for SBG eller med design og gjennomføringen av de kliniske studiene. Vi har imidlertid tidlige tegn på at det har vært en uventet interaksjon mellom produktbeholderen og SBG som har ledet til inaktivering av SBG over tid.

Selskapet avhendet nylig sitt heleide datterselskap Immunocorp Consumer Health AS. Selskapet har beholdt den ikke-farmasøytiske aktiviteten i Biotec Marine Biochemicals AS, som forventes å doble omsetningen i det lønnsomme og rask voksende enzym-markedet over en tre års periode. Biotec Marine Biochemicals retter seg primært mot molekylær biologi markedet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere