Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dårlig nytt for menn

MANNEN kan tøffe seg opp som best han kan. Sjansen for at kvinnen først vil se på andre kvinner i et rom fullt av begge kjønn er stor.
MANNEN kan tøffe seg opp som best han kan. Sjansen for at kvinnen først vil se på andre kvinner i et rom fullt av begge kjønn er stor. Foto: Thinkstock
Sist oppdatert:
En stram mannerumpe er rett og slett ikke nok.

(SIDE2:) 19. november var det Verdens mannedag.

Samtidig kommer nyheten som ingen menn har ventet på, men som ikke kommer noen overraskelse for det andre kjønn. En ny undersøkelse viser nemlig at halvparten av de 2000 spurte kvinnene innrømmet at det første de ser når de kommer inn i et rom, er de andre kvinnene.

Det vi ikke er fornøyd med
Kvinnene ser først på sine medsøstre, deretter på mannfolkene i lokalet. Det første vi ser på er hva andre kvinner har på seg. Hva gutta har på, legger vi ofte ikke merke til om det da ikke er et antrekk som skiller seg markant ut i farge og stil.

Og det er ikke bare klesstilen vi er opptatt av.

Kvinner legger også først og fremst merke til detaljer ved andre kvinner som de ikke er fornøyd med hos seg selv. Og kan vi finne en feil i den andre kvinnens fremtoning, så blir hun mer menneskelig og lettere å like med en gang.

- Det beste jeg vet med Victoria Beckham er at hun har liktorn, sier en kvinne til The Daily Mail.

Er du som kvinne opptatt av at du har mange føflekker, vil du sannsynligvis med en gang legge merke til det hos en annen kvinne. Har du appelsinhud, legger du merke til beina på din medsøster, spesielt når hun går i skjørt uten strømper.

Manglende kommentarer
Der en mann reagerer positivt på en flott kvinnekropp, vil kvinnen først og fremst se på antrekket først. Og lure på hvor hun fikk tak i den buksen eller den veska. Kvinner tilgir også oftere menn og til og med kjærester om de ikke ser at du har fått en helt ny stil. Mens de antakelig vil bli såret over at venninner ikke kommenterer det. For å sette det ekstra på spissen, kan kvinner til og med bli gladere for en hyggelig kommentar fra andre kvinner enn menn som føler bør si noe.

Psykolog Linda Papadopoulos sier til The Daily Mail at kvinner ofte får tilbakemelding på hvordan de ser ut fra de er små. Derfor ligger mye av vår verdi i hvordan vi ser ut og det er dét vi ser etter hos andre kvinner.

Det tredje kvinner legger merke til er om andre kvinner bærer giftering eller ikke. Her er det kanskje ikke så stor forskjell mellom kjønnene, men i motsetning til menn som tenker «kanskje hun er singel», tenker kvinnene «hun er i alle fall ikke konkurranse».

Les også:

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!