*Nettavisen* Nyheter.

Dårlig økonomi stenger Trondheim politistasjon

Trondheim (NTB): Trondheims-politiet har flere ganger i det siste måtte stenge dørene. Den trange økonomiske situasjonen er årsaken, og politiet garanterer ikke at det ikke vil skje igjen.

- Det har skjedd før, og det vil også skje i begrenset omfang fram mot jul. Men øyeblikkelig hjelp vil bli behandlet, sier Geir Olav Granbo, fungerende politistasjonssjef ved Sentrum politistasjon i Trondheim.

Torsdag kveld denne uken ble publikumsmottaket stengt på grunn av sykmeldinger og hull i turnusen.

- Det er en kjent sak at vi har en trang økonomisk situasjon og at vi hele tiden må gjøre prioriteringer. Derfor ble det ikke kalt inn ekstravakter, sier Granbo, som beklager stengningen. Likevel må byens befolkning påregne at politistasjonen vil bli stengt enkelte kvelder de neste ukene også.

I juni opplyste trondheimspolitiet at 14 stillinger skal spares inn. Da innrømte daværende stasjonssjef at sparingen ville ramme etterforskningen av vinningskriminalitet, narkoforbrytelser, økonomi- og trafikksaker.

Politimester Nils Kristian Moe i Sør-Trøndelag erkjenner at stengningen kan føre til at færre anmeldelser blir levert, men poengterer at situasjonen ikke berører etterforskningen av alvorlige saker. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.