Gå til sidens hovedinnhold

Dårlig oppdrift for fugl Fønix

Alf Bendixens (bilde) Hei! oppsto som en fugl Fønix av asken etter SLB. Men det gikk ikke rett til værs. Ved utgangen av 2002 var styret usikre på reklamebyråets fremtid.

Hei! reklamebyrå ble etablert i april i fjor etter at Schjelderup-Lund, Bendixen & Partners (SLB) gikk konkurs. Med friskt mot oppsto det nye byrået, men forpliktelsene fra SLB slet på resultatet. Mye av fjoråret gikk med til å omstrukturere arven etter SLB.

Årsresultatet til Hei! endte på minus 3,3 millioner kroner. Driftsresultatet ble på minus 2,9 millioner kroner.

I løpet av sine driftsmåneder klarte Hei! å sope inn 24,2 millioner kroner i driftsinntekter. Men utgiftene ble ennå større. Med varekostnader og lønnskostnader som de største postene, endte driftsutgiftene på 27 millioner kroner.

Ettersom Hei! ble startet med 200.000 i egenkapital, hadde selskapet ved utgangen av 2002 en negativ egenkapital på tre millioner kroner. Dette er foranledningen for at styret i årsberetningen skriver at de "følger driften løpende med hensyn til å vurdere grunnlaget for fortsatt drift". Revisor deler styrets bekymring når han i sin rapport presiserer at det er "vesentlig usikkerhet om fortsatt drift".

Reklame

KANONSALG: Halv pris på bestselgere hos Oakley