*Nettavisen* Nyheter.

Dårlig sexliv?

Foto: (Thinkstock/Illustrasjon)

Dette kan du si uten å såre.

02.02.12 20:04

(SIDE2:) - Du må si fra på en taktfull måte, og komme med forslag istedenfor å si at det er noe galt med partneren din, sier Laurie Puhn. Hun er relasjonsekspert og forfatter av boken «Fight Less, Love More: 5-Minute Conversations to Change Your Relationship without Blowing Up or Giving In.»

Puhn påpeker at det er viktig å si fra på riktig måte når sexlivet ikke er på topp. Hun mener løsninger kan være å skylde på situasjonen, foreslå nye ideer eller inkludere deg selv i problemet. Men du må aldri si til partneren din at han eller hun ikke duger på soverommet.

- Folk er sårbare for mange ting, og sexlivet er definitivt en av de tingene, sier Puhn til magasinet iVillage.

Her er noen forslag til hvordan du kan snakke om sexlivet.

«Er det greit at jeg kommer med noen hint om hva jeg liker?»

- Sier du dette handler det om hva du vil, og ikke hva du ikke vil. Kritikk kommer nemlig til å såre partneren din. Men får du det til å virke som om du er åpen for å prøve nye ting, blir han glad.

«Jeg er nysgjerrig på hva som tenner deg»

- Spør ham først, og han vil mest sannsynlig stille deg det samme spørsmålet. Sjekk hvordan dette fungerer. Vær forberedt slik at du har et svar hvis han spør deg.

- Det hjelper å finne noen likheter, og snakke om det slik at dere blir trygge på å utforske sammen. Og det gjør det også lettere å snakke om hva dere generelt liker, sier Paul Joannides, forfatter av boken «Guide to Getting It On.»

«Hva med at vi har sex før middag? Da har vi har mer energi til å gjøre noe spennende»

Dette handler om å endre tidspunktet for når dere har sex, og det rettes mer fokus mot sexlivet.

- Dette hjelper fordi du skylder på tiden, og ikke personen. Legg gjerne til en kommentar om at du mener at dere er for trøtte når dere har sex like før dere skal sove. I tillegg er det alltid gøy å endre rutiner, sier Puhn.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (Thinktsock/Illustrasjon)

Vært sammen lenge?
Har du vært i et forhold lenge, og dere hadde bra sex tidligere, så kan det være lurt å tenke over hva som er årsaken til endringene på soverommet. Sinne og uløste problemer er blant vanlige ting som går ut over sexlivet.

- Det mest opplagte stedet for å se etter årsaken til et dårlig sexliv, er uenigheter i forholdet. Uenigheter finner alltid veien inn til soverommet, sier Joannides ifølge iVillage.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.