RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dårlig småviltår i Nordland

Sist oppdatert:
Det meste tyder på at småviltåret i Nordland blir dårligere enn vanlig.

Derfor har man fastsatt en dagskvote på maksimalt tre liryper og maksimalt tre fjellryper på Statskogs grunn i fylket.

- Hekkebestanden av lirype var i vår lavere enn året før. Antall kyllinger pr kull var i august under eller i balanse med hva som trengs for ikke å svekke neste års produksjonsgrunnlag i de fleste takstområdene. Observert tetthet av lirype er de fleste steder i intervallet 1-11 ryper/km2, heter det fra Statskog.

Årsaken til at man har satt en så pass lav dagskvote er at man vil begrense uttaket så mye som mulig. Dette for å sikre neste års produksjonsgrunnlag.

Rundt midtstommer brøt smågnagerbestanden fullstendig sammen i fjellet i hele Nordland. Dermed blir det et høyt predasjonstrykk på småviltet i samme område.

- Spesielt lave tettheter av fugl og feilslått kyllingproduksjon finner vi i Saltfjellområdet. Jegerne vil lokalt kunne oppleve lommer med noe mer fugl. Dette vil være viktig produksjonskapital for kommende år, heter det fra Statskog.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere