Dårlig start i Tsjekkia

Foto: Einar Landa (Stavanger SK)

Juniorene klarte ikke henge med den første av dagens to etapper.

07.05.10 14:37

To etapper skal kjøres på dag tre av Course de la Paix i Tsjekkia. Den første av de to, en 11,6 kilometer lang tempoetappe i Trebenice, bød på problemer for Sven Erik Bystrøm som lå på andreplass i sammendraget etter to etapper, bare femten sekunder bak ledende Jevgenij Shalunov fra Russland.

Det finnes ingen offisielle resultatlister, men procycling.no har vært i kontakt med landslagssjef Hans Falk som kan fortelle at ingen av nordmenn hadde en veldig god start på dagen. Sven Erik Bystrøm hadde problemer med sykkelen tidlig på etappen og tapte et halv minutt på det.

- Det var nok andre som kjørte en bedre tempoetappe enn Bystrøm så han har nok ikke det samme forspranget på de andre norske som han hadde før etappen, sier landslagssjefen.

- Det blir vanskelig å kjempe om sammenlagttrøyen, men topp ti er innen rekkevidde for alle sammen, mener Falk. Han sier at han tror det vil bli differanser på fellesstartene, spesielt på morgendagens etappe som går fra Teplice til Altenberg.

Falk melder også at en portugisisk deltaker vant etappen og at en nederlender har tatt over sammenlagtledelsen. Dette er antakeligvis Dylan Van Baarle eller Rick Ottema som var henholdsvis tredje og fjerdemann etter to etapper.

Selv om Fredrik Galta ligger over seks minutter bak i sammendraget, får det ikke konsekvenser for rollen hans i laget.

- Han har vist at han er veldig sterkt, så han vil fortsatt være med å kjempe om gode plasseringer på enkeltetapper.

Les flere saker på procycling.no!

Følg oss på Facebookog Twitter!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.