Dårlig vær og skredfare stanser leteaksjon i Nordreisa

Overhengende skredfare i området gjør det for farlig å sende inn personell for å søke etter mannen i 30-årene som ble meldt savnet etter en skutertur i Røyeldalen tirsdag ettermiddag.

Overhengende skredfare i området gjør det for farlig å sende inn personell for å søke etter mannen i 30-årene som ble meldt savnet etter en skutertur i Røyeldalen tirsdag ettermiddag. Foto: Ola Solvang (Nordlys)

Dårlig vær og farlige forhold har satt leteaksjonen etter savnet snøscooterfører i Nordreisa på vent.

11.02.15 05:34

TROMSØ (Nordlys): Troms politidistrikt melder klokka 02.00 at de nå har vært inne i skredområdet med skredfaglig personell. Og konklusjonen er at det er overhengende skredfare i området og at det derfor ikke er forsvarlig å sende inn personell nå i natt for å starte søket etter mannspersonen i 30-årene som ble meldt savnet etter en skutertur i Røyeldalen tirsdag ettermiddag. Det skriver Nordlys natt til onsdag.

- Stort skred

Operasjonsleder Roy Tore Meyer i Troms politidistrikt sier til Nordlys like før klokka 02.30 natt til at mannskapene har vært på inne på oversiden av skredet.

- De så ned i elveleiet og det var et stort skred, sier Meyer, som tidligere natt til onsdag anslå dybden på skredet til å være fem meter.

Han sier at det nå blir gjort en ny vurdering onsdag morgen når dagslyset vender tilbake.

- Vi er etablert i området nå, vi har mannskapene der, og vi skulle aller helst vært oppe med helikopter, men været er så ille der inne nå, at det ikke er forhold i det hele tatt, sier Meyer til Nordlys.

Venter på dagslyset

Sikkerheten til mannskapene står øverst på agendaen nå.

- Vi gambler ikke med sikkerheten. Vi avventer nå til det blir lyst, så får vi gjøre en ny vurdering, sier Meyer til Nordlys.

Nordlys gjenopptar dekningen av saken onsdag morgen.

Les flere saker fra Nordlys

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

HTML EMBED


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.