*Nettavisen* Nyheter.

Dårlig vær stopper leteaksjon

Foto: (Røde Kors Nordland)

Været på Beiarfjellet er fortsatt så dårlig at det heller ikke fredag morgen ble iverksatt nye søk etter den savnede Harry Halås.

Familien til den savnede 53-åringen uttalte i en pressemelding torsdag at de ønsket videre søk.

- Vi ønsket at søkene hadde kunnet fortsette, men forstår at det ikke er mulig under rådende værforhold, uttalte familien til savnede Harry Halås fra Tverlandet utenfor Bodø.

Halås har vært savnet på Beiarfjellet siden tirsdag. Den massive leteaksjonen er nå innstilt.

Savnede forlot familiemedlemmer i 12.30-tiden tirsdag for å ta en liten tur alene. Seks timer senere hadde han fortsatt ikke dukket opp, og familien meldte ham savnet. Skuterpatruljer fra Røde Kors og Sivilforsvaret har deltatt i søket, og også politihunder og beltevogner fra Forsvaret har vært inne i området.

I en pressemelding Salten politidistrikt sendte ut natt til fredag skriver stabssjef Arne Hammer at leteaksjonen innstilles på grunn av store snømengeder i fjellet.

Ifølge politiet vil man ut over fredagen vurdere om det skal iverskettes nye søk.

Her kan du lese hva som har skjedd de to siste dagene.

- Harry er en utholdende mann, og vi håper fortsatt på muligheten for at han på en eller annen måte kan ha kommet seg i ly. Derfor hadde vi ønsket at søkene hadde kunnet fortsette, men forstår at det ikke er mulig under rådende værforhold, skriver familien i pressemeldingen.

De utalte videre:

- Vi vil formidle at vi er svært takknemlige for den store mobiliseringen, alle menneskene og organisasjonene som har stilt opp for å lete under de vanskelige forholdene og den innsatsen de har gjort, og for måten vi har blitt møtt på av politiet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag