Gå til sidens hovedinnhold

Dårlig vær sier du? - Her skinner sola døgnet rundt!

Harald er lei sørboere som syter over dårlig vær: - Kom hit og ta ferie!

De siste dagene har det kalde og våte været vært et hett tema - spesielt blant misfornøyde innbyggere på Sør- og Østlandet.

- Sytepaver, sier en heller svært blid nordlending, Harald Pedersen, til Nettavisen.

- Hvordan er været hos deg nå?

- Det er helt praktfullt. Sol fra skyfri himmel og 20 grader i sola på dagen - og slik har det vært i et par-tre dager nå, sier Pedersen som bor i Andenes i Nordland.

- Det eneste negative er at det kan være litt kald vind til tider, men ellers er det helt nydelig.

- Bør reise motsatt vei!
- Hva tenker du om klagingen fra nordmenn sørpå?

- Norge er større en bare Sør-Norge. Det finnes steder der det er fantastisk, slik som her.

Les: «Værgudene må virkelige hate oss nordmenn, siden vi bare får drittvær.»

Han stiller seg undrende til hvorfor sørboerne valfarter til Syden for å slikke sol nå midt på sommeren.

- De bør heller reise motsatt vei! oppfordrer Pedersen.

Tirsdag sendte Harald Pedersen inn bildene du kan se i toppen av saken og rett under. Bildene er tatt ved midnatt over Andenes.

- Her skinner sola døgnet rundt. Selv om det skulle komme noen regndråper sørpå så er ikke det hele landet slik som det høres ut, sier Pedersen med en klar henvisning til de siste dagenes negative væromtaler i norske medier.

Blir det sol eller regn? Sjekk været ditt her!

Godværet fortsetter i Nord...
De siste dagers godvær over Harald Pedersen i Andenes ser ut til å fortsette, i alle fall en liten stund.

Meteorolog i StormGeo, Mariann Aabrekk, sier til Nettavisen at Nord-Norge vil få lange perioder med sol og opphold de neste dagene.

... men like ille i Sør
- Det vil bli et veldig ustabilt vær med en del regnbyger for Østlandet sin del. Sola titter fram innimellom, men det vil ikke bli temperaturer i nærheten av 30 grader. Det blir ikke knall sommervær, men det ser heller ikke helt svart ut. Det er i dag og i morgen det ser verst ut for Sørlandet, forteller meteorolog Aabrekk.

Men...
- Nordland, Troms og Finnmark får fint vær mandag og tirsdag, men så blir det det samme der også. Det blir ikke urettferdig mellom landsdelene, sier Aabrekk, som varsler at uka vil bli preget av byger over hele Norge.

- Det vil bli flest byger i innlandsområdene og på ettermiddagene. Det er langs kysten ved Sør-Norge at det blir lengst perioder med opphold.

- Det blir likevel litt mer sol fra torsdag, men fortsatt med en del regnbyger. Ingenting tyder på at det skal komme et solid høytrykk som vil gi sommervær, sier hun.

Innlandet får altså mest nedbør, men til gjengjeld minst vind. Når det er opphold på kysten, vil det blåse opp til kuling.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar