Gå til sidens hovedinnhold

Dårlig værnytt: - Ikke helt det store sommerværet

Nord-Norge ser ut til å få det fineste været de kommende dagene, men det blir ikke helt følelsen av sommer riktig ennå.

Regnværet som ligger over deler av Vestlandet og Østlandet nå, går nordover utover torsdagen, men det blir enkelte spredte regnbyger med noe sol innimellom.

- Det blir ikke så aller verst, sier Roar Inge Hansen, meteorolog ved værvarslinga for Storm.

Nedbøren går imidlertid nordover mot Midt-Norge og opp mot Bodø. Det blir dog ikke mye regn, men det kan bli litt vindfullt noen steder. Det er nemlig meldt stiv kuling nord i Trøndelag.

- Men fra Bodø og opp mot Nordkapp blir det fint vær, forteller meteorologen.

Østafjells og på Vestlandet sør for Stad byr helgen på mye skiftende vær, melder Meteorologisk institutt torsdag.

Mest sol i nord

Fredag og inn i lørdagen blir det ikke mye endring for Nord-Norge. Kun Helgeland får litt gråvær fredag og kanskje litt på lørdag.

- Det blir sannsynligvis lettere på lørdag. Det blir mye fint vær i nord, sier han.

Fra Tromsø og nordover blir det litt mer skyer, men aller mest i kystområdene. Det blir ikke noe nedbør, men litt nordlig vind.

- Det blir ikke så varmt. Det vil krype over ti grader, men ikke over 15. Så det er ikke noe sommer lengst nord, påpeker han.

I Nordland, sør for Lofoten, kan det derimot bli over 20 grader - i alle fall på lørdag.

Les også

Sommertempen kommer i helgen

Byger i sør

I Sør-Norge vil et høytrykk bygge seg opp og komme på lørdag, men kanskje også sent fredag kveld. Tidligere på fredagen blir det enkelte byger på Vestlandet og Østlandet.

- Finest blir det kanskje sør i Trøndelag og Møre og Romsdal, og kanskje også på Vestlandet. Der kan det komme opp i 20 grader fredag, og muligens over 20 grader lørdag, opplyser Hansen.

Lørdag skyer det seg til på Østlandet, og regnet kommer på ettermiddag og kvelden. Det starter imidlertid på Sørlandet, og så brer det seg videre til Bergen og Oslo-området.

- Store deler av Sør-Norge vil få fint vær på starten av dagen lørdag, men så blir det regn. Det kan man også slite med på søndag, men sannsynligvis blir det lettere utover ettermiddagen, forteller han.

I Oslo har det allerede kommet mer regn enn det vanligvis kommer på hele juni måned, melder Meteorologisk institutt.

Søndag ettermiddag og kveld kan regnværet bre seg nordover til Møre og Romsdal og Trøndelag også.

Sør for Lofoten og i Trøndelag vil temperaturen ligge på rundt 20 grader søndag, i alle fall før regnet kommer til Trøndelag. Lengst nord i Nord-Norge blir det ikke mer enn 10-15 grader. Sør-Norge vil nok ikke få temperaturer over 20 grader, og sannsynligvis rundt 15 grader.

Les også

Nå kommer høytrykket - men enkelte steder blir det vått

- Dårlig nytt for Vestlandet

Lavtrykk ligger over Sør-Norge nå i helgen, men det skal flytte seg litt nordover i starten av neste uke.

- Det er dårlig nytt for Vestlandet, for der kan det bli lave skyer og regn. På Østlandet kan det derimot bli lettere i starten av neste uke, sier Hansen.

Les også

Meteorolog med nedslående melding: - Ser ikke helt den komme

I Nordland, Midt-Norge og i Møre og Romsdal blir det mer nedbør og generelt dårligere i neste uke.

- Det blir heller ikke så varm luftmasse. Temperaturene vil ligge nær 15 grader, og kanskje litt over enkelte steder. På Østlandet kan det imidlertid nærme seg 20 grader, sier han.

Nord for Lofoten blir det ikke store endringer i neste uke.

- Ikke helt det store sommerværet i neste uke heller. Det blir ikke mye regn, men ikke de høye temperaturene heller, sier han.

Kommentarer til denne saken