RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dårlig vær fører til ny stans i letingen etter savnet fly

Letingen etter det savnede passasjerflyet fra Malaysia Airlines er nok en gang innstilt som følge av dårlig vær i det sørlige Indiahavet.
Letingen etter det savnede passasjerflyet fra Malaysia Airlines er nok en gang innstilt som følge av dårlig vær i det sørlige Indiahavet. Foto: Paul Kane (Ap)
Dårlig vær førte torsdag til ny stans i letingen etter det savnede flyet fra Malaysia Airlines i Indiahavet.

Perth (NTB-Reuters): En rekke fly deltar i letingen etter flyet, som var på vei fra Kuala Lumpur til Beijing da det antas å ha styrtet i havet 8. mars.

Tirsdag måtte både fly og skip i området innstille letingen som følge av dårlig vær, og torsdag ble flyene nok en gang satt på bakken.

Is og turbulens

- Værmeldingen for området varsler kraftig ising, kraftig turbulens og nær null sikt, opplyser en talsmann for de amerikanske flyene som deltar i søket etter rute MH370.

- Alle som er der ute, kommer nå hjem og alle avganger herfra er innstilt, sier Adam Schantz.

Den australske hovedredningssentralen bekrefter at flysøket etter vrakrester er innstilt som følge av dårlig vær.

Satellittbilder

Satellittbilder har de siste dagene vist over 120 gjenstander i det sørlige Indiahavet som kan være vrakrester fra flyet som forsvant.

- Noen av gjenstandene var én meter lange, andre var opptil 23 meter, opplyste Malaysias transportminister Hishammuddin Hussein på en pressekonferanse i hovedstaden Kuala Lumpur.

Bildene ble tatt i et område drøyt 2.500 kilometer sørvest for Perth på Australias vestkyst, men gjenstandene er hittil ikke funnet verken ved hjelp av skip eller fly. Det kan derfor ikke slås fast at de virkelig skriver seg fra det styrtede flyet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere