RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dårlig vær setter stopper for fyrverkeri i Trondheim

Sist oppdatert:
Den kommunale oppskytingen av fyrverkeri ved midnatt i Trondheim nyttårsaften blir avlyst, opplyser politiet. Årsaken er dårlig vær.

Trondheim kommune samler hvert år store folkemengder til felles rakettoppskytning og vardetenning ved Kristiansten festning.

Tradisjonen er at barnefyrverkeriet sendes opp i 19-tiden, mens festfyrverkeriet smeller ved midnatt. Begge deler ble avlyst.

– Pyroteknisk ansvarlig, brannvesenet og politiet finner det derfor ikke forsvarlig med fyrverkerifeiring, sa Merete Mauland i Trondheim bydrift da fyrverkeriet klokken 19 ble avlyst.

– Sikkerheten for mennesker, hus og verdier går foran alt, sa hun.

Håpet var at den sterke vinden skulle gi seg utover kvelden, men det skjedde ikke. Politiet oppfordrer også folk til å avstå fra privat fyrverkeri i Trondheim i år.

– Vi har ikke noen anledning til å ilegge forbud på kort varsel, derfor må vi bare referere til forskriften om brannforebygging. Det er ekstremt farlig å sende opp fyrverkeri i kveld, sier vakthavende brannsjef Ole Anders Holmvåg til Adresseavisen. Brannvesenet oppfordrer folk til å bruke sunn fornuft.

– Når proffe pyroteknikere med proft utstyr avstår fra å bruke fyrverkeri i dag bør privatpersoner gjøre det samme, sier Holmvåg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere