RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dårlige fastrenteråd gir tusener i tap

Sist oppdatert:
Fire av fem sjeføkonomer anbefalte i fjor høst kunder og andre å binde renten i fem år på 7,5 prosents rente. Dette har gitt de som lyttet til sjeføkonomene flere tusener i tap
Det var sentralbanksjef Svein Gjedrems overraskende rentekutt i desember og varslet om ytterligere kutt, som tok sjeføkonomene fullstendig på senga. Så langt viser fasiten at de som ikke bandt renten, nå kan binde boligrenten innefor 60 prosent ett prosentpoeng lavere med fem års binding.

Ifølge Dagens Næringsliv betyr det 7.200 kroner mer å bruke etter skatt pr. år for et lån på en million kroner.

– I etterpåklokskapens klare lys hadde det vært lurt å vente. Vi ble rundlurt av Norges Bank. De holdt renten på sju prosent, og sa det var mer sannsynlig at den skulle opp enn ned, forklarer Nils Terje Furunes i Gjensidige Nor til DN.

Han er ikke alene om ha blitt "rundlurt", men Frank Jullum i Fokus Bank vil ikke gi Gjedrem skylden for at han bommet i fjor høst. Han viser til rentekurven som hans viktigste guide.

– Huff ja, jeg har angret på dette, sukker Harald Magnus Andreassen i First Securities til DN.

Også Øystein Dørum i DnB Markets sier til DN at sjeføkonomene dummet seg ut, og legger delvis skylden på sentralbanken sa det de sa. Dørum viser også utsiktene for budsjettet og oljepengene som en forklaring på bommen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere