Dårlige meningsmålinger for Gordon Brown

London (NTB-Reuters): To nye meningsmålinger er dårlig nytt for statsminister Gordon Brown. Begge viser at Labour fortsatt ligger langt bak de konservative.

I en måling av YouGov for Sunday Times har Labour en framgang på 3 prosentpoeng til 28 prosent, men de konservative ligger ennå langt foran med 42 prosent, uendret i forhold til forrige måling.

ICMs måling for Sunday Mirror gir Labour 26 prosent, ned 1 prosentpoeng, mens de konservative får 43 prosent, fram 2 prosentpoeng.

Med parlamentsvalget mindre enn et år unna har Brown forsøkt å øke oppslutningen om Labour etter det katastrofe EU-valget i juni. Han har fokusert på å få Storbritannia ut av den globale økonomiske krisen.

Likevel viser YouGov-målingen at briter flest ikke tror økonomien kommer til å bedres før tidligst neste år. Bare 7 prosent tror omsvinget har kommet, og 13 prosent håper det kommer i år.

70 prosent tror det ikke kommer før neste år eller året etter, og halvparten frykter at de eller en nær slektning skal miste jobben. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.