*Nettavisen* Nyheter.

Dårlige utsikter for turistsesongen på Krim

Simferopol (NTB-Ritzau): Turistnæringen på Krim-halvøya frykter at det går mot en elendig turistsesong på grunn av den pågående krisen. Men turistministeren håper alle forstår at alt er normalt.

05.03.14 07:45

– Situasjonen her er absolutt rolig. Alle myndigheter og politiet arbeider som normalt, og all kommunikasjon, matvarebutikker og bensinstasjoner fungerer helt normalt, sier turistminister Aleksander Lijev.

Turisme er en av de viktigste inntektskildene for den semitropiske halvøya i Svartehavet, men de regionale myndighetenes turistminister er likevel ikke optimistisk i år.

– Krim venter en svært vanskelig turistsesong, men det er vanskelig å vite hvor mye markedet vil falle, sier han til nyhetsbyrået Itar-Tass.

Til tross for normaliseringen den siste tiden, som byrået skriver, venter myndighetene nedgang i turismen.

Lijev sier at 100.000 turister er kommet hittil i år, fra forskjellige regioner, men først og fremst fra Ukraina. Det er en nedgang på 10 prosent allerede før krisen.

Han sier at de fleste som hadde bestilt reise til Krim, nå har avbestilt etter at mediene har skrevet om det som Itar-Tass påstår er en sikkerhetsrisiko. Men det er ingen sikkerhetsrisiko på Krim, føyer byrået til. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag