*Nettavisen* Nyheter.

Dårligere psykisk helse blant ungdommer i Oslo

Oslo (NTB): Det har vært en klar økning i psykiske plager blant unge i Oslo de siste 15 årene, og de er mer plaget enn unge i resten av landet.

Det er ett av funnene i den siste Ung i Oslo-undersøkelsen som NOVA-forsker Tormod Øia har gjennomført, skriver Forskning.no.

Øia forteller at jentene rapporterer om langt flere psykiske belastninger eller problemer enn guttene. Hele 51 prosent av jentene har svart at de sist uke har vært «veldig mye» eller «ganske mye» plaget av følelsen at «alt er et slit».

Jenter med innvandrerbakgrunn oppgir at de er mindre plaget av dårlig psykisk helse enn med jenter med norsk bakgrunn. Ellers er det små forskjeller mellom etnisk norske og unge med innvandrerbakgrunn. Det har vært gjennomført tilsvarende undersøkelser i 1996 og 2006.

- Med små unntak har det i perioden fra 1996 til 2012 vært en generell tendens i retning av at flere rapporterer om ulike psykiske plager og problemer, forteller Øia.

- Nivåene er til dels svært høye, spesielt for jentene. Mens det i 1996 var 15 prosent som følte håpløshet med tanke på framtiden, var tallet 26 prosent i 2012. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.