RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dårligste Ap-måling på to år


Nestleder Trond Giske (Ap) mener innvandringspolitikken løfter oppslutningen for Frp.
Nestleder Trond Giske (Ap) mener innvandringspolitikken løfter oppslutningen for Frp. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)
Arbeiderpartiet får bare 31,3 prosents oppslutning på en meningsmåling Respons har gjort for Aftenposten og Bergens Tidende i desember.

Det er det svakeste resultatet på denne målingen siden stortingsvalget 2013 og en nedgang på 1 prosentpoeng fra november.

De borgerlige partiene har klart flertall på meningsmålingen. De fire borgerlige partiene får 92 mandater, mens den rødgrønne koalisjonen bestående av Ap, SV, Sp og MDG får 77 mandater. Dette er andre måned på rad med borgerlig flertall.

– Dette er lavere enn hva vi har ambisjoner om ved stortingsvalget i 2017, sier nestleder Trond Giske i Arbeiderpartiet til Bergens Tidende.

Sist Ap hadde så dårlige tall var ved stortingsvalget i september 2013. Den gang fikk partiet 30,8 prosent, noe som var en medvirkende årsak til at partiet tapte regjeringsmakten. Giske er ikke i tvil om forklaringen.

– Det vil alltid finnes 16-17 prosent som vil søke til Frp når innvandring står på dagsordenen, sier Giske.

Fremskrittspartiet får 17,6 prosent, en tilbakegang på 1,1 prosentpoeng fra november, men likevel godt over det elendige kommunevalgresultatet i høst på 9,5 prosent. Høyre går fram 0,9 prosentpoeng til 23,7 prosent. Ellers er det små endringer.

KrF får en oppslutning på 5 prosent, fram 0,3, Venstre får 5,2 (-0,1) Senterpartiet 5,3 (+0,2), MDG 4,6 (+0,5) og SV er under sperregrensen med 3,9 prosent, en tilbakegang på 0,4 prosentpoeng. Målingen har en feilmargin på inntil 3 prosentpoeng. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere