RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dårligste måling for Ap på over to år

Oslo (NTB): Arbeiderpartiet stuper hele 3,5 prosentpoeng på en ny meningsmåling. Fremskrittspartiet går tilsvarende fram.

Det er en meningsmåling for Avisenes Nyhetsbyrå (ANB) som gir de dårlige tallene for statsminister Jens Stoltenberg og Ap.

Målingen er den dårligste for Ap siden mars 2011, ifølge ANB. Partiet får en oppslutning på 25, 2 prosent.

Samtidig inneholder undersøkelsen endelig gode nyheter for Frps partileder Siv Jensen. Partiet går fram med hele 3,7 prosentpoeng og får en oppslutning på 19,9 prosent. Også Høyre går fram med 1 prosentpoeng til 32 prosents oppslutning og befester dermed et solid blåblått flertall.

Målingen er gjort av Opinion Perduco i perioden 4. til 10. juni, før utsendelsen av tolv år gamle Neda Ibrahim. Men valgforsker og professor Frank Aarebrot peker likevel på saker som manglende tiggeforbud og utsendelse av asylbarn som en av årsakene til at partiets tvilere setter seg på gjerdet

- Ap har demobilisert og skapt tvilere. Målingen viser en massiv usikkerhet rundt Arbeiderpartiets politikk. Samtidig viser målingen at partiet har en stor stemmereserve som kan komme ned fra gjerdet hvis partiet viser en mer bestemt politikk, sier Aarebrot. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere