RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Data gir hudproblemer i ansiktet

Lange arbeidsdager foran dataskjermen kan gi deg hudproblemer i ansiktet. Den såkalte «datahuden» kan være vanskelig å bli kvitt.

Ifølge bt.no gir ikke «datahud» synlige utslag. Vanlige symptomer er tørr hud og at det klør og stikker i huden.

Statens arbeidsmiljøinstitutt opplyser at hudplagene kan komme av at elektrostatiske felt mellom skjermen og den som sitter og jobber transporterer støv inn mot de delene av kroppen som ikke er dekket av klær.

Nyere skjermer gir mindre elektrostatiske felt, og særlig flatskjermene gjør liten skade på huden, ifølge bt.no. Likevel er det en jevn strøm av kunder som oppsøker hudterapeutene.

- Flere ganger i uken kommer det inn kunder som har hudproblemer som vi tror skyldes databruk, men det vet de ikke selv når de kommer. Vi ser at de har en fet hud, men med stram og tørr overhud. Det viser seg at mange av dem jobber med data, og de sier selv de merker forskjell etter å ha vært borte fra dataen en langhelg, sier hudterapeut Siw Gunnarsrud, til avisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere