RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Data Respons ser bedring

Sist oppdatert:
Etter et skuffende første kvartal ser Data Respons nå en ordreserve som gir grunnlag for nedring utover året
Det var ikke noe overbevisende kvartal Data Respons la frem tall for i dag. Første kvartal viste et overskudd på marginale 0,2 millioner kroner, en svekkelse på 1,6 millioner fra samme periode i fjor.

Driftsinntektene falt samtidig fra 51,6 millioner i fjor til 49,5 millioner i årets første kvartal. Driftsresultat før avskrivninger falt fra 2.6 til 0,8 millioner.

Data Respons, som leverer innebygde datasystemer, tilskriver det meste av svikten i første kvartal til markant lavere omsetning i Danmark, mens det var vekst i både Norge og Sverige. De peker også på store variasjoner i enkeltordre mellom kvartalene som slo inn negativt.

Setter sin lit til ordre

Selskapets ordreserve viste derimot en kraftig forbedring, økning i første kvartal ar på 59 prosent samenlignet med reserven ved utgangen av samme periode i fjor. VEd utgangen av første kvartal hadde Data Respons ordre for 119 millioner kroner, opp fra 86 millioner ved årsskifte.

- Omsetningsmessig var dette et moderat kvartal, men salgs- og markedsarbeidet gikk for full maskin og vi har høyere ordrereserve enn noen gang, sier adm. direktør Kenneth Ragnvaldsen i Data Respons ASA.

- Konjunkturene i det nordiske markedet er gode. Den rekordhøye ordrereserven indikerer at vi får vekst i første halvår sammenlignet med fjorårets første halvde. Vi liker derfor å se året under ett og styrer etter det, sier Ragnvaldsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere