Gå til sidens hovedinnhold

Dataeksperter mener Breivik-bilde var manipulert

Oslo (NTB): To dataeksperter er sikre på at et bilde av Anders Behring Breivik som ble lekket til pressen vinteren 2012, ikke stammer fra CD-en med bilder som advokat Sigurd Klomsæt fikk av politiet.

Klomsæt ble ilagt et forelegg på 20.000 kroner for å ha lekket tre bilder av Breivik til pressen 3. februar 2012, men nektet å vedta forelegget. Dermed havnet saken i retten. Advokaten ble frikjent i Oslo tingrett, men påtalemyndigheten anket, og saken skal opp i Borgarting lagmannsrett på mandag.

Stein Møllerhaug og Gisle Hannemyr er oppnevnt som private sakkyndige i saken. Dataekspertene har undersøkt ett av bildene som ligger tilgjengelig for kunder i Aftenpostens dataarkiv, og begge sier til avisen at bildet må stamme fra andre kilder enn Klomsæt.

- Bildet inneholder mer informasjon enn det bildet som var på Klomsæts CD. Det tolker jeg dit hen at dette bildet ikke kan stemme fra den CD som Klomsæts sekretær hentet på Politihuset 3. februar 2012, selv om det var påført det merket Klomsæts bilder var merket med, sier Stein Møllerhaug. (©NTB)

Reklame

Stor oversikt: Her er salgene i nettbutikkene nå