RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Datageniene lammet av virus

Massachusetts Institute of Technology er ansett som et av verdens fremste datamiljøer. Likevel klarte dataviruset Sobig.F å infisere universitetet.

MIT besitter noe av verdens mest solide kompetanse innen IT og data. Universitetet er verdenskjent for sin forskning på teknologifeltet.

Burde vite bedre
Men til tross for at universitetet huser noen av verdens beste hjerner ble filen med dataviruset Sobig.F for fristende. Ifølge ZDnet UK er nemlig MIT hardt rammet av det aggressive dataviruset.

Det er spesielt pinlig at viruset rammet MIT, siden sikkerhetsluken som Sobig.F-viruset benytter seg av er velkjent og burde vært tettet for lengst.

NTNU rammet igjen
Datasikkerhetseksperter TV 2 Nettavisen har snakket med har hele uken undret seg hvordan den sjette utgaven av Sobig-viruset kunne få så stor spredning.

Foruten geniklekkeriet MIT er også det amerikanske forsvarsdepartementet og en rekke av de største bedriftene i USA rammet av viruset.

I likhet med stjerneuniversitetet MIT utdanner Norges Tekniske- og naturvitenskapelige universitet i Trondheim også folk innen data og IT. Forrige uke ble universitetet rammet av MSBlast-viruset og ifølge Universitetsavisa har også Sobig.F infisert et antall maskiner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere