RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Datakriminelle hacket VG Nett

Oslo (NTB): Norges største nettsted, VG Nett, ble tirsdag misbrukt av datakriminelle til å lokke lesere til å laste ned kriminell spionvare.

Fra en side på VG Nett for reiser og reisebrev ble nettbrukerne sendt automatisk til en kriminelt styrt nettside i USA med et identisk domene. Her fikk brukerne en falsk virusalarm med beskjed om å laste ned ny antivirusprogramvare, skriver Aftenposten.

Angrepet ble oppdaget tirsdag. VG beklager at en nettside ble hacket av datakriminelle, men sier samtidig at det ikke er noen stor sak.

? Det er dumt at vi gjør en slik feil, og vi rettet opp dette med en gang vi ble advart. Dette er likevel en liten sak, sier driftssjef i VG Nett Audun Ytterdal.

Han forklarer at den eneste måten å komme inn på den infiserte siden på, var via søk på Google, og da kun med bestemte søkeord. Ifølge Aftenposten.no går imidlertid rundt 10 prosent av VG Nett-trafikken via søkemotorene.

Tirsdag kveld ble VG Nett igjen rammet av problemer. Denne gangen var det av en rent teknisk karakter, men feilen førte til at nettavisens forside var blank mellom klokken 21.00 og 22.07, skriver VG Nett. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere