Gå til sidens hovedinnhold

Datasnoking hos telekomselskap i Belgia

Brussel (NTB-DPA): Myndighetene i Belgia etterforsker datasnoking rettet mot det delvis statseide teleselskapet Belgacom. Ifølge belgiske medier kan amerikansk etterretning stå bak snokingen.

Saken kan bli en ny belastning for det allerede anstrengte forholdet mellom USA og Europa på etterretningsområdet. Den amerikanske etterretningstjenesten NSA er tidligere blitt anklaget for avlytting rettet mot EU og flere europeiske enkeltland.

Belgias statsminister Elio Di Rupo sa mandag at det ser ut til at inntrengere har kommet seg inn i Belgacoms datasystemer fra et annet land. Ifølge avisen De Standaard har en sjekk av systemene påvist skadelig programvare som har kommet inn utenfra.

- Tilgjengelige opplysninger tyder på at Belgacom er blitt offer for inntrengning. Hensikten har neppe vært sabotasje, men snarere innhenting av strategisk informasjon, het det i en kunngjøring fra den belgiske statsministeren.

Di Rupo tilføyde at «et annet land ser ut til å være innblandet på høyt nivå». Hvis dette viser seg å stemme, vil den belgiske regjeringen fordømme krenkingen av Belgacoms integritet på det sterkeste, fastslo han. (©NTB)

Reklame

Nå: Enormt salg på alt du trenger til løpeturen