*Nettavisen* Nyheter.

Dataspill gir gode ledere

En stor undersøkelse viser at de beste lederne i yrkeslivet er dem som brukte ungdomstiden på dataspill.

28.01.05 12:36

Ungdom som spiller mye dataspill vokser opp til å bli spesielt gode ledere. De tar mer risiko og ansvar, men kan være nådeløse, skriver Aftenposten.

Det er forfatterne John C. Beck og Mitchell Wade som har foretatt en undersøkelse blant 2500 kontorarbeidere som en del av researchen for boken «Got Game».

Undersøkelsen, som er basert på utsagn som de undersøkte skal si seg mer eller mindre enig i, er den første store i sitt slag av hvordan dataspillerne skiller seg fra ikke-spillere i yrkeslivet, hevder forfatterne.

Ifølge boken fungerer dataspill nærmest som en en lang treningsleir for unike profesjonelle egenskaper.

Først og fremst er spillerne vesentlig mer villig til å ta risiko enn ikke-spillere, selv om de sjeldent tar sjanser der muligheten for belønning ikke er tilstede. De er også dyktige ikke-autoritære ledere som gjerne tar andre med på råd i avgjørelser.

Spillere kan likevel fungere dårlig i team fordi de i stor grad vil ha ting på sin måte. De er heller ikke billig i drift:

Spillerne ser på seg selv som meget kompetente og hardt arbeide bidragsytere, og de forventer derfor også rikelig belønning for innsatsen sin, skriver Aftenposten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.