(Spillmagasinet): Onlinerollespillet «World of Warcraft» er blitt kritisert for å være avhengighetsskapende onde, et evighetsspill som kan ødelegge livet for både spillere, venner og familie.

På en annen side: I «World of Warcraft» kan en tiåring kommandere flere titalls mennesker med kløkt og viten i store slag, ta strategiske beslutninger og lære og forstå kompliserte mellommenneskelige relasjoner.

Ifølge en artikkel i Harvard Business Review kan verktøy og teknikker som læres i onlinespill skape fremtidens ledere. Også undersøkelser utført av IBM og Seriosity underbygger en slik påstand.

Dataspill i klasserommet

Selv om nettrollespil og skytespill flest neppe kvalifiserer som avansert hjerneføde, har universitet i Florida nylig lagt frem oppsiktsvekkende resultater rundt bruken av dataspill i klasserommet.

Ved hjelp av spesialutviklede læringsspill økte studenter i en testgruppe resultatene i matematikk betraktelig.

sitat
sitat
Studentene blir så engasjerte at de glemmer at de lærer, men ikke hva de lærer.

- Ntiedo Etuk, skaper av læringsspillet «DimensionM»

Studentene i gruppa som brukte dataspill i læringen økte resultatet med gjennomsnittlig 8,07 poeng (ut av 25) i regionale tester, mens kontrollgruppa som fikk normal opplæring økte resulatet med 3,74 poeng, skriver The Journal.

Prøv selv:Last ned demoer av læringsspillene i undersøkelsen.

Spesialspill

Det er riktignok ikke hvilket som helst spill som vil bidra til økte hjernevinninger. Spillene i undersøkelsen er spesialutviklet nettopp for å lære matematikk. Bruken av dataspill er imidleritd tuftet på at dette er et medie studentene forstår og underholdes av.

- Vi underviser en ny generasjon med studenter, som krever at ukonvensjonelle undervisningsstrategier brukes i klasserommet, sier Ntiedo Etuk, en av skaperne av læringsspillet «DimensionM», til The Journal.

- Studentene blir så engasjert i å løse oppgavene i spillet at de glemmer at de lærer, men ikke hva de lærer, fortsetter Etuk.

Det er imidlertid ikke alle spill som bidrar til glupe spillere, som denne videoen på enkelt vis demonstrerer ...

HTML EMBED

Les flere spillsaker på våre spillsider.