RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Datasvindel tredoblet

Sist oppdatert:
Antall phishing-forsøk er tredoblet på ett år. Nordmenn står også i faresonen når de tror de forholder seg til norske bedrifter.

Antall e-poster som forsøker å lure mottakeren til å oppgi kredittkortnummer eller annen sensitiv informasjon er blitt tredoblet på ett år, skriver Protego i en pressemelding.

- Vi vil se flere sofistikerte angrep rettet mot nordmenn fremover, sier administrerende direktør Knut Øyvind Blystad-Dammen i Protego.

Symantec stoppet omkring 1,4 milliarder forsøk på informasjonsfisking siste halvår i 2005, såkalt phishing, på verdensbasis. I forrige uke ble det avslørt en storstilt forsøk på å svindle DnB NOR-kunder.

- Informasjonsfisking er blitt en kilde til inntekter for organiserte datakriminelle over hele verden. Den siste tiden har vi sett at stadig flere svindelforsøk rettes spesielt mot norske brukere, forteller Blystad-Dammen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere