RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Datasvindlere plager telemarkinger

Skien (NTB): Politiet har i påsken blitt kontaktet av mange bekymrede telemarkinger som har blitt oppringt av folk som utgir seg for å være fra Microsoft.

Svindelmetoden er velkjent og har pågått i mange land siden 2008. Fire år etter lar folk seg fortsatt lure.

- Oppfordringen fra politiet er: Legg på. Ikke diskuter eller prøv å forstå. Dette er ren svindel, opplyser operasjonsleder Jens Arne Bærland i Telemark politidistrikt.

Bærland loggførte klokken 9.23 lørdag morgen at politiet har blitt kontaktet av mange bekymrede personer som sier de har blitt oppringt fra kvinner og menn som sier de representerer Microsoft.

- Den første telefonen fikk jeg onsdag. Det var en mann på dårlig telefonlinje, så den ble fort brutt. Senere i påsken ringte en dame. Hun var særdeles aggressiv og pågående, men jeg sa bare nei, nei og la på, sier en av telemarkingene som har blitt plaget, Gerd Dugan fra Notodden, til lokalavisen Telen.

Den britiske avisen The Guardian skrev for to år siden at oppringningene kommer fra datasentre i India. Oppringeren utgir seg for å jobbe for Microsoft og sier du har problemer med PC-en. Etter at datamaskinen din har blitt «fikset», må du betale. Microsoft har tidligere advart mot slike svindlere. Bladet PC World skrev i fjor om fenomenet og kom med råd om hvordan du håndterer svindelforsøkene. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere