Gå til sidens hovedinnhold

Datatilsynet kritisk til DNB-overvåking

Oslo (NTB): I deler av DNB-konsernet sørger et målesystem for at de ansatte kun får åtte minutter på seg til dobesøk og andre tilfeldige private gjøremål. Datatilsynet er kritisk.

Det spesialutviklede datasystemet følger med på om kundebehandlerne i datterselskapet DNB Liv jobber raskt nok og at de ikke tar for mange pauser. Innsatsen blir målt minutt for minutt, skriver Dagens Næringsliv.

I løpet av dagen får de ansatte som er underlagt ordningen, til sammen åtte minutter til toalettbesøk, røykepauser, private telefonsamtaler, avislesing og andre tilfeldige private gjøremål. Det er fastsatt en standard for hvor mange telefonsamtaler en ansatt bør ha - og hvor lenge hver samtale bør vare, skriver avisa.

Etter at de tillitsvalgte i høst koblet inn Finansforbundet ble Datatilsynet bedt om å se på saken. Finansforbundet reagerer blant annet på at ledelsen og de ansatte har diskutert et detaljert regnestykke for pauser, og understreker at hver ansatt har ulike behov. Datatilsynet kaller ordningen «meget personverninngripende.»

Administrerende direktør Tom Rathke i DNB Liv sier de hovedsakelig ikke måler den enkelte medarbeider, men måler teamet over tid for å kunne planlegge riktig bemanning. Han sier det er satt av nok tid til pauser og avviser at de ansatte kun har åtte minutter til såkalte tilfeldige private gjøremål.

DNB vedgår imidlertid at noen teamledere har latt seg friste til å bruke resultatene til å måle hver enkelt medarbeider. (©NTB)

Reklame

Halv pris hos Ferner Jacobsen