RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Datatilsynet med skarp kritikk av Gjensidige

Sist oppdatert:
Oslo (NTB-Linus Hauge): Gjensidiges etterforskere bruker skjult videofilming og overvåker kundene for å avdekke forsikringssvindel. Datatilsynet er svært kritisk til at selskapet mangler rammer for slikt etterforskningsarbeid og truer med å inndra konsesjonen.

Det var Datatilsynet som under et tilsyn i mai avslørte dette. Onsdag forelå en knusende rapport der tilsynet påpeker en rekke kritikkverdige forhold ved håndtering av personopplysninger, skriver Dagens Næringsliv.

Ifølge rapporten har Gjensidige 23 tidligere politifolk som er ansatt for å avdekke forsikringssvindel blant de 900.000 kundene. Gjensidige har blant annet benyttet skjult videofilming, spaning og lydopptak i dette arbeidet, skriver avisen.

- I denne saken er det mange ting å gripe fatt i. Vi har sendt et varsel som går på mange ulike funn, sier Datatilsynets direktør Bjørn Erik Thon til NTB.

- Vi har lært at de spaner på folk, søker på Facebook, åpner profiler. Men det at de i en konkret sak undersøker om en person er ufør eller ikke, er i seg selv ikke kritikkverdig. Men hvor går grensene til etterforskerne? Det er en viktig ting som vi har påpekt, sier Bjørn Erik Thon til NTB. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere