RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Datavirus herjer Norge

Sist oppdatert:
Et nytt og ekstremt aggressivt datavirus herjer i dag, og har trolig tilknytning til Norge. - Vi har aldri sett på makan til spredningshyppighet, sier markedssjef Audun Lødemel i antivirusselskapet Norman
Det nye viruset heter Sobig-F, og har rammet Norge spesielt hardt. Viruset er ikke spesielt skadelig, men sprer seg meget hurtig, og skaper store nettproblemer i dag.

- Vi har aldri sett på makan til spredningshyppighet. Og vi har opplevd uvanlig stor pågang fra kunder i dag, forteller markedssjef Audun Lødemel i antivirusselskapet Norman til Dagbladet.no.

- 33 prosent av dette viruset er registrert i Norge, 30 prosent i USA, 11 prosent i Nederland og 26 prosent i resten av verden. Det er registrert som aktivt i 27 land foreløpig, forteller Lødemel.

Det er uhyre sjelden at Norge topper en virusliste på denne måten.

- Viruset ble først oppdaget i USA. Men viruset, eller de først infiserte, har trolig en eller annen forbindelse til Norge, siden vi topper lista foran USA, sier Lødemel til Dagblaet.no.

I tillegg til dette viruset, herjer fortsatt ulike varianter av Blaster-ormen, som har fått mye oppmerksomhet i Norge.

Sobig-F har ført til store problemer på nettet i dag. Flere nettsteder har vært nede. iMarkedet har også vært rammet av problemene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere