RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Date'n sløser bort pengene

Sist oppdatert:
Du er blitt betatt av han du dater, men hva gjør du når det viser seg at han liker å bruke mye penger - hver gang dere møtes?

Du har vært på en vellykket date, selv om den var litt for ekstravagant for din del. Typen du var ute med valgte et spisested som lå litt for høyt i pris for din del, men du tenkte at det sikkert bare var hans måte å imponere på.

Vil du på date? Finn drømmedaten på Nordens største datingsite!

På den neste daten så var han dog ikke mindre «kaksete» og foreslo at dere skulle se en dyr forestilling før middagen, pluss at middagen også denne gangen lå i det øvre prissjiktet.

Hva er alternativene?
Selv om du liker typen godt og synes han er søt, er det ikke til å komme utenom at dette begynner å bli ukomfortabelt. Selv om du tjener greit, er det ingen selvfølge at du ønsker å sløse slik med pengene dine. Så hva skal du gjøre? Er alternativene enten å finne ut hvor lenge du klarer å henge med på dette løpet, eller å avslutte forholdet nå før du blir økonomisk ruinert?

Den amerikanske psykoterapisten Rik Isensee, som står bak boken «Love between men: Enhancing Intimacy and Resolving Conflicts in Gay Relationships» forteller at det å bruke mye penger på en date, også viser hva slags syn vedkommende har på penger til daglig.
- Noen ser på penger som en måte å uttrykke følelser, interesser og moro på, forklarer han.

Gi han tid
Dog bør man vente minst to dater før man trekker denne konklusjonen. På denne måten kan man forsikre seg om at dette er et gjentakende problem og ikke bare en velmenende gest. - Det kan være han bare vil vise sin glede over å være sammen med deg, for det er normalt at man overdriver litt på de første datene.

Videre sier Isensee at dersom sløsingen skulle fortsette ut over det første to, tre datene, og du føler det ukomfortabelt, er du nødt til å si ifra. I motsatt fall vil du begynne å mislike din date, og det kanskje helt uten grunn.

Ta opp temaet
Du har innsett at du er nødt til å ta opp tema, men usikker på hvordan. Isensee foreslår at du vinkler det positivt, for å unngå en unødvendig konflikt om pengebruk.

- Si at dere har gjort noen fantastiske ting sammen, og at du har satt stor pris på det, men at du til neste gang gjerne vil bruke litt mindre penger. Foreslå at dere går en lang tur, og at dere heller spiser på et morsomt, men litt billigere sted.

Dersom du opptrer på en ærlig måte kan det hende at daten vil bli lettet. Charles, en 34-år gammel servitør fra New York, forteller følgende; Det er litt flaut å innrømme det, men jeg har faktisk opparbeidet meg en liten gjeld, etter å ha brukt for mange penger på dyre dater. Jeg ville blitt veldig lettet om noen foreslo at vi heller kunne gå å spille bowling og ta en hamburger.

Forstå datens reaksjon
Hvordan din date responderer på denne diskusjonen er kritisk. Uheldigvis gikk det ikke så bra for Robert, en 37-år gammel selger fra Chicago. Han fortalte sin date at han ikke var interessert i å bruke så masse penger på en date, og han fikk da som svar at han var kjedelig, og at han ikke satte pris på de fine tingene i livet.

Selv om dette var et sjokk for Robert, forhindret det han i å bruke masse penger på en date, han antakelig ikke ville fungert sammen med i det lange løp. Med et slikt svar som Robert fikk, kunne han lett se at denne typen ikke respekterte hans følelser og meninger. Isensee sier det da er like greit å avslutte forholdet.

På den andre siden så er de gode nyhetene at dersom daten din reagerer positivt, betyr det at dere har et godt grunnlagt å bygge forholdet på. Dere tør og si ifra, og dere har respekt for hverandre, samt at dere har de samme meninger rundt dette viktige temaet. Det ser da ut som om dere kan komme til å få en fin fremtid sammen, uten å blakke dere på å være sammen.

- Dersom dere har følelser for hverandre, skal det ikke være nødvendig å bruke masse penger for å kunne ha det gøy sammen, avslutter Isensee.

Finn en kjæreste på nettet!

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere