RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Microsoft)

Datoen klar for Xbox 360s filmtjeneste

Sist oppdatert:
Facebook, Twitter og filmleietjenesten Zune Video Store på Xbox 360 lanseres 17. november i Norge.

Microsoft annonserte 1. juni at Facebook og Twitter var på vei til Xbox 360, og i oktober bekreftet Microsoft Norge at også filmtjenesten Zune Video Store var klar for lansering i Norge.

Microsoft melder nå at oppdateringene til Xbox 360 kommer 17. november 2009, og hevder Xbox Live dermed er det største sosiale nettverket koblet til TV. Ved et uhell ble datoen for høstoppdateringen publisert allerede 10. oktober på nettsiden til Xbox.

LES OGSÅ: Facebook til PS3

- Det er nettsamfunnet som driver oss fremover og gjør det mulig for oss å finne nye veier å koble folk sammen gjennom underholdningen de elsker, sier Xbox Live-sjef Marc Whitten i en kommentar.

Microsoft oppgir at 20 millioner mennesker abonnerer på Xbox Live verden over. Selskapet bekrefter samtidig at Facebook, Twitter og Zune Video Store er tjenester forbeholdt betalende gullabonnenter over 18 år.

Full HD i Zune Video Store

Zune Video Store baserer seg på streamingteknologi og filmene leies for en periode på 24 timer av gangen. I løpet av de 24 timene kan du se filmen så mange du vil, sette på pause og gjøre de tingene du vanligvis kan om du hadde leid filmen i videosjappa på hjørnet.

Tjenesten leverer dessuten filmer i såkalt full HD, det vil si 1080p. Oppløsningen kan imidlertid variere fra film til film. Enkelte titler er kun i standardoppløsning mens andre igjen kan være i HD-oppløsningen 720p.

Via nettsamfunnet Xbox Live kommer dessuten tilleggstjenester som Movie Party.

- Dette gir deg muligheten til å se filmen sammen med andre venner via Xbox Live. Man vil da også kunne se avatarene til de man ser filmen sammen med og, snakke sammen i en virtuell kino, forklarer Renstrøm, direktør for underholdningsavdelingen i Microsoft Norge, til Spillmagasinet.

Prisnivået på filmene vil variere etter kvaliteten, men prisen er foreløpig ikke annonsert. Microsoft opplyser at rundt 100 filmer vil være tilgjengelig ved lansering 17. november.

Zune krever «normalt god nettlinje»

Det skal heller ikke være noe ventetid fra du leier filmen til du kan begynne å se.

- Tjenesten baserer seg på ganske avansert streamingteknologi, og du kan begynne å se filmen så å si i det du trykker på knappen for å leie, sier Renstrøm.

Underholdningsdirektøren er ikke kjent med det nøyaktige kravet til hvor bred internettoppkoblingen må være, men forklarer at det vil holde med en normalt god nettlinje.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere