RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Datter av voldtektsdømt far erkjente løgn

Oslo (NTB): En 48 år gammel mann ble i to rettsrunder dømt til seks års fengsel for å ha voldtatt sin mindreårige datter. I høst innrømmet jenta å ha løyet om overgrepene.

Mannen ble i januar i år dømt i Oslo tingrett til seks års fengsel for voldtekter av sin egen datter fra hun var ni til hun var elleve år. Mannen ble også dømt til å betale 250.000 kroner i oppreisning til datteren, skriver Aftenposten.

Foruten jentas beskrivelser og forklaringer til helsepersonell hun hadde betrodd seg til, forelå det ingen bevis i saken.

Tingretten fant det imidlertid bevist utover enhver rimelig tvil at faren hadde forgrepet seg seksuelt på datteren. Mannen anket saken til lagmannsretten, der han fikk medhold etter at flertallet av juryen mente det var såpass mye tvil knyttet til skyldspørsmålet at han ikke kunne kjennes skyldig.

Saken rullet imidlertid videre siden tre fagdommere mente han utvilsomt var skyldig i overgrepene og satte kjennelsen til side. Det ble klart at saken skulle behandles på ny, med nye dommere i en såkalt meddomsrett.

Før lagmannsretten hadde tatt stilling til anken, fikk imidlertid statsadvokaten og mannens forsvarer en epost fra kvinnens bistandsadvokat der det ble opplyst at den nå 16 år gamle jenta hadde fortalt at hun hadde avgitt falsk forklaring. Hun gjorde det klart at hun ikke hadde blitt utsatt for overgrepene likevel. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere